zondag 16 oktober 2011

Dag 3, Maandag 10 oktober; Extra rustdag in Sotogrande

Lekker uitgeslapen vandaag, diepe droomloze slaap, zou dat van dat bier komen ? ;) Lekker ontbijt hier, alles word gebracht, vers sap, croissantje en een soort mini stokbroodje, loeihete koffie of thee en warme melk.
Dan de deur naar het terras maar eens open en wat we gisteravond al dachten, het uitzicht is hier geweldig! 



















Voor vandaag eigenlijk geen plannen, vanmiddag wat voorraden aanvullen wat slapen/luieren en wachten tot de rest arriveert vanmiddag. Vanavond met zijn allen eten en drinken, feesie! En morgenvroeg richting de boot, het is net Texel, rijden op de boot heb je overal...
Na de lunch, het is ondertussen 14.30 uur richting Las Camelias het hotel waar we verzamelen, eens kijken of daar nog iets te beleven valt er zijn al een aantal andere auto's aangekomen die vanmorgen vroeg zijn gaan rijden. Ook staan er enkele motorkappen open en wordt er bedenkelijk gekeken.. Een van de Belgische equipes hebben panne met de Discovery (Landrover) de temperatuur voeler blijkt defect. Nu wil het geval dat Gert-Jan wel iets met landrovers heeft... dus wij rijden als snel met de belg samen over de plaatselijke A7 op zoek naar een landrover dealer. 



















Door allerlei mensen de 'goede'kant op gewezen en zo belanden we bij een winkel waar aan brommers gesleuteld  wordt, waar men zegt  dat om de hoek de service afdeling zit, waar we even later bij een soort mini-Welkoop belanden. Waar de man ons ongelovig aankijkt als we om een landrover onderdeel vragen om zich heen wijst en zegt; "Ik verkoop grasmachines en motrozagen..." Dit is dus niet de goeie plek... Maar wederom een kant opgewezen en nu blijkt dast in Algeciras wel een dealer zit die het zou kunnen hebben, zo gezeg,d zo gedaan en na een 30 km. rijden en wat zoeken toch gevonden. De magazijnman meldt na een kwartier speuren dat hij het niet heeft maar als hij in Madrid bseteld het er donderdag wel is... nou eh, dt wordt hem dus niet. Maar hij krijgt een ingeving en na 5 minuten wroeten komt hij met een onderdeel wat erop lijkt wat het ook zou moeten doen. Na 11,80 euro betaald te hebben gaan we weer op weg en nadat het onderdeel weer ingebouwd is werkt het weer, als dank een biertje van de belg :) Na nog meer sociale praatjes nog even terug richting ons hotel, wat gegeten bij een Engelse pub, waar ze een erg lekkere chicken curry serveerde om 20.00 uur weer terug bij de briefing voor morgen. Alwaar 'opperhoofd'  Cor de dag vanmorgen doorneemt en de oversteek van Algeciras naar Tanger uitlegt, en het wel en wee in Marokko, doe dit, doe dat, let daar op, doe dat vooral niet. Kunnen we eindelijk om 21.00 uur aan het bier wat overigens uitstekend is hier en goed betaalbaar is. 

Het team www.twenterover.nl zijn 2 studenten van de TU in Enschede en rijden met een oranje Landrover 109" Ambulance en zijn altijd aan het klussen of sleutelen, is het niet een extra accu, een waterpomp of zelfgemaakte headsets. Het ding maakt namelijk veel herrie zodat ze met oordoppen op rijden en om onderling te kunnen communiceren hebben ze een soort 'piloten' headsets op (ook zelfgemaakt). Maar vanavond moesten ze de LED lampen ombouwen van speciale uit Engeland afkomstige accu's naar penlight batterijen omdat de accu's niet op tijd geleverd waren. Dus met soldeerbout aan de slag en na een uurtje pielen werkte het. 



















Nu naar bed want morgen om 6.30 uur rijden we in konvooi naar Algeciras vanwaar de boot vertrekt naar Tanger. Ik weet niet hoe de verbindingen in Marokko zijnn qua internet maar ik zal proberen ook morgen en de andere dagen mijn belevenissen op te tekenen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten