zaterdag 15 oktober 2011

Dag 2, Zondag 9 oktober; Spanje in...

Vanmorgen wederom vroeg uit de veren, 7.00 uur ontbijt en 7.30 uur in de auto en onderweg op weg naar Bordeaux en vandaar verder richting spaans Baskenland. Het is vroeg maar de reis gaat voorspoedig, van Bordeaux richting Bayonne is wel vrij saai, het gaat kilometers langs bomen en duinen er lijkt geen einde aan te komen. Langzamerhand veranderen de borden van Frans naar Spaans en verderop in Spaans en Baskisch, waar helemaal niks van te maken valt. Lijkt een beetje op Iers of Schots kun je ook niets mee.
Ongeveer 25 kilometer voor San Sebastian in Spaans Baskenland buigen we af naar beneden, via Pamplona en Zaragoza richting Madrid. We hebben er flink de sokken in en rond 15.30 uur rijden we bij Madrid het is ondertussen al wel behoorlijk warm, voor mij doen heet geworden er staat wel een straf windje, dus dat koelt nog iets. Wat opvalt is dat er langs de snelwegen (wij rijden over de tolweg) veel gebouwen leeg staan. Hotels, clubs restaurants die hier 2 jaar geleden toen we langs reden ook al leeg stonden en nog steeds dus. Vreemd genoeg zie je hier overal in het land gebouwen in vervallen staat staan waar niets aan gedaan wordt en dus instorten. Niemand lijkt zich er om te bekommeren het lijkt me dat die toch van iemand zijn, maar zoals veel spanjaarden lijken te denken hier; “Manjana, morgen is er weer een dag” Het stuk van Madrid naar Cordoba is lang, saai en heet, het is zondag dus gelukkig niet druk. Lange wegen met alleen maar gele heuvels en zo nu en dan een stuk groen, met op de vele bergruggen windmolens zover het oog reikt, kilometers lang, iets voor Texel misschien ? 



   


        





















Ergens langs de weg koffie gedronken en wat gegeten in een bar waar de tijd stil lijkt te staan, met wat spaanse families aan de lunch. Over de A4 richting Cordoba kom je ook langs Valdepenas de stad of streek misschien wel van de bekende wijn, wat wordt aangegeven met reusachtige borden in het landschap. Wat je ook veel ziet zijn de reusachtige borden van stieren, waar iedereen van zegt; ''Dat is de stier van Osborne'', die van de sherry inderdaad. 



















Rond 19.00 uur op zo'n 100 km. van Cordoba in de buurt van El Carpio getankt en gegeten, vanaf hier heb ik gereden richting de eindbestemming van vandaag. We hebben besloten om door te rijden tot Sotogrande, dat is nog ongeveer 400 km.dus we verwachten rond 23.30 uur aan te komen.
Nou valt dat rijden in het donker door de bergen met een gangetje van 110/120 km p.u. nog niet mee en is enige concentratie geboden en is dus ook best vermoeiend al is het maar een paar uur. Maar om 23.30 uur arriveren we na enig zoeken bij hotel Las Camelias in Sotogrande. Dit hotel is het verzamelpunt voor morgen (dinsdag) voor alle Challenge deelnemers voor de oversteek naar Tanger (Marokko) op dinsdagochtend. Alleen een beetje jammer dat het dicht is :( of in ieder geval erg donker en niemand te vinden die iets weet of ons aan een kamer kan helpen. Niet getreurd en na een rondje over de jachthaven van Sotogrande waar hele dure hotels staan en veel witte jachten liggen, terug richting het dorp. Daar zien we Hotel Patricia ** waar de deur nog open is en wat op mij overkomt als een hotel waar je ook kamers per uur kan huren... Niets blijkt minder waar en de ietwat norse dame achter de balie heeft onze paspoorten nodig en niet veel later hebben we 2 kamers geregeld. We moeten naar beneden, naar de kelder en zo ruikt het ook, twee keurige kamers op zijn spaans, dus dekens en lakens en te korte bedden. Maar... als we de deur naar buiten opendoen in de kamer staan we op het terras en op nog geen 20 meter afstand ruist daar de middelandse zee! In een woord geweldig! Na een vermoeiende rit smaken de meegebrachte, koude biertjes dan ook meer dan goed aan de middelandse zee :) En tegen 2.00 uur valt iedereen dan ook met een tevreden glimlach in slaap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten